بنفشه آفریقایی
درباره بنفشه آفریقایی:
بنفشه آفریقایی یک گیاه تزیینی زیباست که جز گیاهان آپارتمانی به شمار می رود. این گل جذاب به راحتی تکثیر می ود و با طیف وسیعی از انواع بنفشه، طرفداران زیادی دارد. جهت خرید اینترنتی بنفشه آفریقایی مرغوب می توانید به گلیتال مراجعه کنید.
شرایط خاک
مردم اغلب در انتخاب خاک بنفشه دچار اشتباه میشوند و گمان میکنند خاک بنفشه مانند هر خاک دیگریست. اما جالب است بدانید خاک مناسب بنفشه آفریقایی عملا هیچ خاکی در ترکیب خود ندارد! خاک معمولی بسیار سنگین است و به ریشههای بنفشه آسیب و فشار زیادی وارد میکند. از طرفی خاک سنگین رطوبت زیادی در خود نگه میدارد که این امر برای بنفشه بسیار مضر است خاک مناسب بنفشه آفریقایی بسیار سبک است و آب و هوا را به خوبی به جریان میاندازد. ترکیب مناسب شامل پرلیت، پیت و کلسیم کربنات با Ph بین 5.8 تا 6.2 است.تعویض خاک بنفشه آفریقایی باید سالی دو بار یا بیشتر انجام شود. بهترین روش برای انجام این کار ضمن وارد کردن کمترین شوک به گیاه، روش قالبی است. مرحله اول انتخاب گلدان کمی بزرگتر و خاک مناسب است. ابتدا خاک را تا ارتفاق مناسبی بریزید. ارتفاع مناسب خاک بستگی به گلدان مبدا و مقصد دارد. به طور مثال اگر ارتفاع گلدان فعلی 10 و ارتفاع گلدان جدید 15 سانتیمتر باشد، باید خاک را تا 5 سانتیمتری گلدان دوم بریزید. سپس با یک چاقو خاک را از دیوارههای گلدان اول جدا کنید و تاج گل را با دست خود بگیرید و آن را از گلدان جدا کرده، در گلدان دوم بگذارید و خاک جدید را اضافه کنید تا جای گیاه محکم شود. سپس به مدت دو هفته دور گیاه خود یک نایلون بکشید تا رطوبت بالا رود.
نحوه تکثیر
تکثیر بنفشه آفریقایی بسیار ساده است و افرادی که از این گیاه دارند، به سادگی با جدا کردن برگ، گل خود را تکثیر میکنند. بهترین زمان برای انجام این کار بهار است. به سادگی تازه ترین برگها را از انتهای گیاه جدا کنید و آن را روی خاک بگذارید. میتوانید در ظرفی شیشه ای، خاک مناسب بنفشه بریزید. برگها را روی خاک مرطوب قرار داده و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید برگها ریشه دهند. پس از ریشه دادن، هر یک را داخل گلدان گذاشته، یک هفته روی گلدان را نایلون بکشید و پس از آن از مراقبتهای عمومی بنفشه برای گلدان خود بهره بگیرید. تکثیر بنفشه آفریقایی با برگ مشهورترین روش برای این کار است.
آبیاری
شرایط مناسب برای رطوبت خاک بنفشه آفریقایی خاک مرطوب نزدیک به خشک است. باید به ریشههای بیرون فرصت خشک شدن داد. این کار به غنچه دادن گیاه کمک میکند. اگر ریشهها همواره در رطوبت باشند، این فرصت از گیاه گرفته میشود.
بهترین روش برای آبیاری، قرار دادن گلدان در یک ظرف آب است. این روند باید 30 دقیقه (و نه بیشتر) طول بکشد تا گیاه آب لازم را از پایین ترین قسمت ریشهها جذب کند. با این کار آب مورد نیاز بنفشه آفریقایی تامین میشود. از آبپاشی برگ بنفشه آفریقایی نیز خودداری کنید. این گیاه علاقه ای به قرار گرفتن در شرایط استوایی ندارد. ضمنا آب هنگام آبیاری باید با دمای محیط باشد.
تابش نور
دارد که ناشی از کمبود نور است. پس نور مناسب بنفشه آفریقایی همان نور زیاد، غیرمستقیم و محیط بسته است. بنفشه چیده شده کنار پنجرهها از داخل، بهترین سلامت را دارا خواهد بود. میزان نور دریافتی در فصول مختلف متفاوت است و شاید نیاز باشد در فصول سرد سال، گلدان را به فضاهای پر نورتر منتقل کرد.
دمای مناسب
ایجاد شرایط دمایی مناسب بنفشه آفریقایی بسیار ساده است. بنفشه دمای تعادل برای انسان را دوست دارد. هر دمایی کهخ برای شما مطلوب باشد، احتمالا برای بنفشه آفریقایی نیز مناسب است. به طور کلی میتوان گفت بهترین دما برای بنفشه 21 درجه سانتیگراد است. اجازه ندهید دما از 15 درجه کمتر شود یا از 27 درجه تجاوز کند.
در عین حال که باید از تغییر ناگهانی دمای محیط بنفشه اجتناب کنید، هراسی از تفاوت دمای روز و شب نداشته باشید. این گیاه نیز مانند هر گیاه دیگری طبیعی بودن شرایط را ترجیح میدهد. برخی انواع بنفشه در اختلاف دمای تا 10 درجه سانتیگراد در روز و شب، بیشترین میزان رشد و گل دهی را دارند.
رطوبت
بنفشه آفریقایی به همان میزان که به دما اهمیت میدهد، رطوبت را نیز مهم میداند. در حالت طبیعی آنها در خواستگاه خود یعنی شرق آفریقا، رطوبت بین 70 تا 80 درجه است. شما حداقل رطوبت 50 تا 60 درصد را باید برای آنها فراهم کنید. اگر رطوبت از این کمتر باشد، ریشهها به جذب بیشتر آب از خاک مبادرت میکنند که این کار در شکفتن غنچهها اختلال ایجاد میکند، رشد گیاه کم میشود و برگها خشک و شکننده میشوند.