بامبو
درباره بامبو:
این گیاهان در بوته های به هم فشرده رشد میکنند و ارتفاعی بالاتر از 1.5 متر میتوانند داشته باشند. معمولا برگها به درازای 20 تا 25 سانتی متر و عرض تا 4 یا 5 سانتی متری به رنگ سبز تیره یا ابلق به صورت سبز و سفید یا سبز و زرد دیده میشوند. گیاه بامبو که تاکنون بیش از 662 نوع آن شناخته شده دارای قطر و ضخامت های متفاوت است و در حال حاضر بهترین نوع بامبو در ژاپن ، چین و به طورکلی کشورهای شرق آسیا و هند روئیده و کشت می شود. در ایران می توان لیالستان لاهیجان، علی آباد (در فاصله سخت سر و تنکابن )، قاسم آباد رودسر و تقریبا بیشتر نقاط شمال کشور را از مساعدترین مناطق رویش بامبو به محسوب نمود.
شرایط خاک
از خاك ژله اي نيز براي نگهداري بامبو مي توان استفاده كرد اما ابتدا بايد بامبو را داخل آب ريشه دار نمود و سپس در داخل خاك ژله اي قرارداد.
نحوه تکثیر
بامبو با قلمه تکثیر می یابد.از هر جا که خواستید قلمه می زنید اما دیگر پیچ نمی خورد.تکثیر گیاه بامبو به روش قلمه زدن انجام می شود.
آبیاری
گر چه اين گياه توانايي كاشت در خاك را دارد ولي معمولاً در آب نگهداري مي شود و به خوبي رشد مي كند بايد توجه داشت كه نبايد تمام ساقه بامبو را در آب قرارداد بلكه فقط بايد ۳تا ۵ بند پائين آن در آب باشد. در غير اينصورت، ريشه تمام قسمتي از ساقه كه در آب هست را فرا مي گيرد و از زيبايي گياه كم مي شود. آب مورد استفاده بايد آب جوشيده سرد شده و يا آبي كه حدود ۲ ساعت كنار گذاشته شده و كلر آن از بين رفته است باشد زيرا آب لوله كشي حاوي مقادير زيادي كلر و فلورايد مي باشد كه براي گياه بسيار مضر است و سبب زرد شدن برگها مي گردد. همچنين لازم است هر دو هفته يكبار آب بامبو را عوض كرد زيرا بامبو با جذب املاح موجود در آب به رشد خود ادامه مي دهد و با تعويض آب در واقع املاح مورد نياز دراختیار گیاه مي گيرد و گياه رشد سريع تري خواهد داشت.
تابش نور
هرگز گیاه بامبو را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. در صورت چنین اتفاقی احتمال آسیب دیدگی گیاه شما به خصوص بر اثر نور گرم خورشید در روزهای تابستان بسیار زیاد است. البته این بدان معنا نیست که گیاه شما باید در فضای تاریکی قرار بگیرد چراکه چنین وضعیتی هم برای آن زیان آور است. نکته اینجاست که گیاه بامبو باید در معرض نور غیرمستقیم قرار داشته باشد، یعنی نوری که از پشت پنجره و پرده تابیده و شدت و ضرر آن به این طریق فیلتر شده باشد، بنابراین نور مناسب برای گیاه بامبو ، نور غیرمستقیم است.
دمای مناسب
دمای هوایی که قرار است گیاه بامبوی شما در آن نگهداری شود، باید چیزی بین 17 تا 23 درجه سانتی گراد باشد؛ دمایی که نه خیلی سرد است و نه خیلی گرم. اگرچه بامبو ها اصولا گیاهانی سازگار با دمای پیرامون خود هستند و این قابلیت را دارند که در صورت بالا و پایین شدن دمای هوا وضعیت خود را با شرایط جدید تطبیق دهند اما اگر واقعا می خواهید بامبوی شما آن طور که باید و شاید رشد کند و به ارتفاع یک متری برسد بد نیست در اتاقی که بامبو را در آن نگهداری می کنید یک دماسنج داشته باشید تا بتوانید دمای هوای اتاق را بین میزانی که ذکر شد، حفظ کنید. دراین صورت است که می توانید توقع داشته باشید گیاه شما درست و حسابی رشد کند.
رطوبت
گياه بامبو با رطوبت معمولي هواي داخل ساختمان نيز سازگار است اما جهت رشد بهترمي توان در زمان هاي مختلف برگهاي گياه را با آب ملايم اسپري نمود.
چگونه میتوان بامبو را تقویت نمود؟
در مورد بامبو نيز مانند گياهان آپارتماني مي توان جهت تأمين عناصر غذايي مورد نياز از كودهاي كامل و يا قطره هاي اختصاصي بامبو استفاده كرده و به صورت ماهيانه در آب ظرف بامبو حل نمود.
بامبو ممکن است دچار این آفت ها شود
جهت جلوگيري از شيوع قارچها در ظرف بامبو، به هنگام تعويض آب، بايد ظرف را با مواد ضدعفوني كننده مانند وايتكس ضدعفوني كرد و اجازه نداد آب سبزه ببندد يا كدر شود. قارچهاي پودري سياه رنگ روي برگها را با قارچكش ها ضدعفوني كنيد و در هنگام خريد بامبو دقت كنيد گياه عاري از علائم قارچها شامل كپك زدگي و خوردگيهاي لزج مانند بر روي ساقه و سفيدك ها و سياهك ها بر روي برگها باشد. در صورتي كه گياه دچار پوسيدگي ساقه شده و ساقه به رنگ زرد در آمد و لهيده شد به علت از بين رفتن آوندها و عدم توانايي ساقه در جذب آب، خطر مرگ گل و گياه را تهديد مي كند از اين رو بايد ساقه را بالاتر از محل پوشيدگي بريد تا آوندهاي سالم مشاهده شوند و سطح برش سفيد و سالم ديده شود. زرد شدن زود به زود آب نيز نشانه بيماري گياه مي باشد و نياز به بررسي گياه دارد.